Mexicaanse Kipstoofpot met Amandelen en Chocolade
Equipment
Ingrediënten
- 4 eetlepels olie
- 4 kippenbouten
- 1 ui fijngesneden
- 55 g amandelschaafsel
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 rode pepers fijngesneden
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 1 mespunt kaneelpoeder
- 1 blik tomatenblokjes 400 ml
- 30 g bittere chocolade in blokjes
Instructies
- Verhit in een braadpan de olie en braad de kip in 2 porties aan.
- Haal de kip uit de pan.
- Bak de fijngesneden ui in het achtergebleven bakvet tot deze zachtjes glazig is.
- Haal de ui uit de pan.
- Voeg indien nodig extra olie toe en bak de amandelen lichtbruin.
- Voeg vervolgens knoflook, rode pepers, sesamzaad, kruidnagelpoeder en kaneelpoeder toe en bak dit even zachtjes mee (let op dat de amandelen niet te donker worden).
- Pureer de ui, het amandelmengsel en een deel van de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine tot pulp.
- Schep de pulp terug in de pan en voeg de rest van de tomatenblokjes en de blokjes chocolade toe.
- Roer tot de chocolade gesmolten is.
- Breng de saus op smaak met zout.
- Leg de kip in de saus en laat dit afgedekt op heel laag vuur (op een vlamverdeler) in ongeveer 45 minuten gaar stoven.
- Voeg eventueel wat kokend water toe om de saus de juiste dikte te geven (iets dunner dan appelmoes).
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een mooie Mexicaanse rode wijn, zoals een Tempranillo, past goed bij dit gerecht. De fruitige en kruidige tonen van de wijn vullen de smaken van de stoofpot aan.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 27 g | Vet: 35 g | Zout: 9 mg | Sugar: 9 g