Mexicaanse Maïstortilla met Avocadosalade
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 500 g gekookte aardappels in plakjes
- 6 eieren
- 1 blik maïskorrels 300 g, uitgelekt
- 2 grapefruits
- 2 rijpe avocado's
- 1 rode ui in zeer dunne ringen gesneden
- 6 eetlepels zoete chilisaus
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Bak hierin de aardappelschijfjes gedurende 3 minuten.
- Klop de eieren los en meng met de maïskorrels, zout en peper naar smaak.
- Giet het eimengsel over de gebakken aardappels en laat de tortilla afgedekt op middelhoog vuur in 12-15 minuten gaar worden.
- Schil de grapefruits dik en snijd de partjes met een scherp mesje tussen de vliezen uit.
- Vang het sap op en bewaar.
- Schil en snijd de avocado's in partjes.
- Meng ze met het opgevangen grapefruitsap en breng op smaak met zout en peper.
- Druppel de resterende olie over de avocadosalade, samen met de rode ui.
- Snijd de tortilla in 8 punten en verdeel ze over vier borden.
- Schep de avocadosalade naast de tortilla.
- Serveer met zoete chilisaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De citrusachtige tonen van de wijn harmoniëren mooi met de grapefruit en de avocado, terwijl de levendigheid van de wijn de verschillende smaken versterkt.Voedingswaarden
Calories: 490 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 13 g | Vet: 29 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 15 g