Mexicaanse Maïstortilla's met een Knapperige Twist
Equipment
- grote sauspan
- lepels
- paletmes
Instructies
- Meng de maïzena met het zout en strooi het mengsel in kokend water.
- Laat het mengsel opstijven en afkoelen.
- Kneed telkens een klein balletje deeg tot een bijna papierdun koekje en bak het op een hete, droge bakplaat tot het gaar is.
- Draai om en bak ook de andere zijde.
- Als topping kun je enkele plakjes gerookte ham of corned beef gebruiken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Probeer variaties door tortilla's laagsgewijs te stapelen, met tussen elke laag wat smeerkaas, en snijd het geheel in ongeveer 8 punten.
Bestrijk de tortilla's direct na het bakken met een dikke groentemacedoine, gebonden in kalfsbouillon voor extra smaak en frisheid.
Bestrijk de tortilla's direct na het bakken met een dikke groentemacedoine, gebonden in kalfsbouillon voor extra smaak en frisheid.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 1 g