Mexicaanse Maïstortilla's met een Knapperige Twist

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g maïzena
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 l water

Optioneel:

  • gerookte ham of corned beef

Instructies

  • Meng de maïzena met het zout en strooi het mengsel in kokend water.
  • Laat het mengsel opstijven en afkoelen.
  • Kneed telkens een klein balletje deeg tot een bijna papierdun koekje en bak het op een hete, droge bakplaat tot het gaar is.
  • Draai om en bak ook de andere zijde.
  • Als topping kun je enkele plakjes gerookte ham of corned beef gebruiken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Probeer variaties door tortilla's laagsgewijs te stapelen, met tussen elke laag wat smeerkaas, en snijd het geheel in ongeveer 8 punten.
Bestrijk de tortilla's direct na het bakken met een dikke groentemacedoine, gebonden in kalfsbouillon voor extra smaak en frisheid.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Mexico