Mexicaanse Ovenschotel met Gehakt, Ananas en Banaan

Kruidige ovenschotel met aardappelschijfjes, gehakt, paprika, banaan en ananas, afgedekt met gesmolten kaas en een krokant korstje, geserveerd met een frisse ijsbergsalade op een rustieke houten tafel.

Mexicaanse Ovenschotel met Gehakt, Ananas en Banaan

Een verrassende Mexicaanse ovenschotel met gehakt, ananas, banaan en ham. Een combinatie van hartig en zoet, afgebakken tot een heerlijke, knapperige ovenschotel.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 gram gehakt
  • 750 gram aardappelen
  • 4 schijven ananas
  • 3 plakjes ham in reepjes gesneden
  • 3 paprika’s
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruidenmix
  • 4 uien
  • 1 banaan
  • 1 zakje mix voor aardappelschotel
  • 100 gram geraspte kaas
  • Paprikapoeder naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Bak het gehakt rul in een koekenpan zonder olie of boter.
  • Snijd de uien in ringen en fruit ze kort mee met het gehakt.
  • Snijd de paprika’s in stukjes en bak ze kort mee met het gehaktmengsel.
  • Voeg de Mexicaanse kruidenmix toe en roer goed door.
  • Schil de aardappelen, kook ze beetgaar en snijd ze in schijfjes.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
  • Schep het gehaktmengsel over de aardappelen.
  • Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze samen met de helft van de uiringen over het gehakt.
  • Bedek met de resterende aardappelschijfjes.
  • Leg de ananasplakken en de overgebleven uiringen erbovenop.
  • Bestrooi met paprikapoeder en verdeel de hamreepjes erover.
  • Giet de sausmix over de ovenschotel en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Bak de ovenschotel 45 minuten in de oven tot een goudbruine korst ontstaat.
  • Serveer met een frisse ijsbergsalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een frisse salade en een klodder crème fraîche of zure room voor extra romigheid.

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of Tempranillo past goed bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 720 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 38 g | Vet: 28 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Mexico
Jaargetijde: Alle Jaargetijden