Mexicaanse Ovenschotel met Gehakt, Ananas en Banaan
Een verrassende Mexicaanse ovenschotel met gehakt, ananas, banaan en ham. Een combinatie van hartig en zoet, afgebakken tot een heerlijke, knapperige ovenschotel.
Equipment
- grote koekenpan
- scherp mes
- houten spatel
Ingrediënten
- 750 gram gehakt
- 750 gram aardappelen
- 4 schijven ananas
- 3 plakjes ham in reepjes gesneden
- 3 paprika’s
- 2 eetlepels Mexicaanse kruidenmix
- 4 uien
- 1 banaan
- 1 zakje mix voor aardappelschotel
- 100 gram geraspte kaas
- Paprikapoeder naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Bak het gehakt rul in een koekenpan zonder olie of boter.
- Snijd de uien in ringen en fruit ze kort mee met het gehakt.
- Snijd de paprika’s in stukjes en bak ze kort mee met het gehaktmengsel.
- Voeg de Mexicaanse kruidenmix toe en roer goed door.
- Schil de aardappelen, kook ze beetgaar en snijd ze in schijfjes.
- Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
- Schep het gehaktmengsel over de aardappelen.
- Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze samen met de helft van de uiringen over het gehakt.
- Bedek met de resterende aardappelschijfjes.
- Leg de ananasplakken en de overgebleven uiringen erbovenop.
- Bestrooi met paprikapoeder en verdeel de hamreepjes erover.
- Giet de sausmix over de ovenschotel en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel 45 minuten in de oven tot een goudbruine korst ontstaat.
- Serveer met een frisse ijsbergsalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een klodder crème fraîche of zure room voor extra romigheid.Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of Tempranillo past goed bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 720 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 38 g | Vet: 28 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 12 g