Mexicaanse Rijst met Gegrilde Kalkoen
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 gram rijst
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gepeld
- 250 gram tomaten in stukjes
- 250 gram kippenbouillon van tablet
- 1 zakje worteltjes en doperwten 350 gram
- Sap en rasp van 1 sinaasappel
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 350 gram kalkoenfilet
- 1 blik maïs uitgelekt
Instructies
- Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie.
- Bak hierin de rijst met ui al omscheppend gedurende 2 minuten, tot de rijstkorrels glanzen.
- Pers de knoflook erboven uit en voeg de tomaten toe.
- Bak nog 2 minuten mee.
- Schenk de kippenbouillon erbij, dek af en laat de rijst 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de worteltjes en doperwten toe, roer door de rijst en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
- Meng in een kom 3 eetlepels sinaasappelsap met sinaasappelrasp, Mexicaanse kruiden en 2 eetlepels olie tot een marinade.
- Halveer de kalkoenfilets, bestrijk met de marinade en laat 5 minuten intrekken.
- Schep de maïs door de rijst en laat nog 5 minuten zachtjes verwarmen tot de rijst smeuïg en gaar is.
- Verwarm een grillpan voor en rooster de kalkoenfilets (eventueel in gedeelten) in 4-5 minuten bruin en gaar, keer halverwege.
- Verdeel de rijst over vier borden en leg de gegrilde kalkoenfilets erop.
- Serveer met wat tortillachips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een Chardonnay past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.