Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse Rijst met Gegrilde Kalkoen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
250
gram
rijst
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gepeld
▢
250
gram
tomaten
in stukjes
▢
250
gram
kippenbouillon
van tablet
▢
1
zakje
worteltjes en doperwten
350 gram
▢
Sap en rasp van 1 sinaasappel
▢
1
eetlepel
Mexicaanse kruiden
▢
350
gram
kalkoenfilet
▢
1
blik
maïs
uitgelekt
Instructies
Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie.
Bak hierin de rijst met ui al omscheppend gedurende 2 minuten, tot de rijstkorrels glanzen.
Pers de knoflook erboven uit en voeg de tomaten toe.
Bak nog 2 minuten mee.
Schenk de kippenbouillon erbij, dek af en laat de rijst 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de worteltjes en doperwten toe, roer door de rijst en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
Meng in een kom 3 eetlepels sinaasappelsap met sinaasappelrasp, Mexicaanse kruiden en 2 eetlepels olie tot een marinade.
Halveer de kalkoenfilets, bestrijk met de marinade en laat 5 minuten intrekken.
Schep de maïs door de rijst en laat nog 5 minuten zachtjes verwarmen tot de rijst smeuïg en gaar is.
Verwarm een grillpan voor en rooster de kalkoenfilets (eventueel in gedeelten) in 4-5 minuten bruin en gaar, keer halverwege.
Verdeel de rijst over vier borden en leg de gegrilde kalkoenfilets erop.
Serveer met wat tortillachips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een Chardonnay past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Rijst
Land van herkomst
Mexico