Mexicaanse Rijst met Gegrilde Kalkoen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram rijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 250 gram tomaten in stukjes
  • 250 gram kippenbouillon van tablet
  • 1 zakje worteltjes en doperwten 350 gram
  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 350 gram kalkoenfilet
  • 1 blik maïs uitgelekt

Instructies

  • Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie.
  • Bak hierin de rijst met ui al omscheppend gedurende 2 minuten, tot de rijstkorrels glanzen.
  • Pers de knoflook erboven uit en voeg de tomaten toe.
  • Bak nog 2 minuten mee.
  • Schenk de kippenbouillon erbij, dek af en laat de rijst 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de worteltjes en doperwten toe, roer door de rijst en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Meng in een kom 3 eetlepels sinaasappelsap met sinaasappelrasp, Mexicaanse kruiden en 2 eetlepels olie tot een marinade.
  • Halveer de kalkoenfilets, bestrijk met de marinade en laat 5 minuten intrekken.
  • Schep de maïs door de rijst en laat nog 5 minuten zachtjes verwarmen tot de rijst smeuïg en gaar is.
  • Verwarm een grillpan voor en rooster de kalkoenfilets (eventueel in gedeelten) in 4-5 minuten bruin en gaar, keer halverwege.
  • Verdeel de rijst over vier borden en leg de gegrilde kalkoenfilets erop.
  • Serveer met wat tortillachips.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een Chardonnay past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Rijst
Land van herkomst Mexico