Mexicaanse Stamppot met Cajun-Varkensreepjes

Geniet van deze smakelijke Mexicaanse stamppot met een pittige twist van cajunkruiden, perfect voor een stevige maaltijd met een Mexicaanse touch!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje dikke plakken schouderham ca. 160 g
  • 5 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 1 zak Mexicaanse wokmix diepvries, 750 g
  • 1 pak aardappelpuree voor stamppot 224 g
  • 1 zakje jus naturel 29 g

Instructies

  • Snijd de schouderham in reepjes.
  • Verhit 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak de vleesreepjes met cajunkruiden in ongeveer 4 minuten gaar.
  • Verhit de resterende margarine in een wok.
  • Roerbak de Mexicaanse wokmix gedurende 5 minuten.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng de wokgroente en vleesreepjes door de aardappelpuree.
  • Bereid de jus volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de Mexicaanse stamppot met een kuiltje jus erin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Mexico