Mie met zoetzure tofu
Snel te maken
Ingrediënten
- 1 pak Chinese mie 250 g
- ½ witte kool ca. 500 g
- 2 uien
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 pakken tofu roerbak pittig gekruid à 180 g
- ½ flesje wokessentials sweet & sour à 240 ml
- 2 eetlepel(s) seroendeng potje à 100 g
Instructies
- Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
- Kool schoonmaken, stronk verwijderen en in reepjes snijden.
- Uien pellen en in halve ringen snijden.
- In braadpan 2 eetlepels olie verhitten.
- Helft van ui en kool 2 minuten bakken.
- Afdekken en in 10 minuten gaarstoven.
- In wok rest van olie verhitten.
- Rest van ui en tofu in 5 minuten bruinbakken.
- Sweet & sour saus erdoor scheppen en 1 minuten meeverwarmen.
- Mie over vier borden verdelen, saus erop scheppen.
- Witte kool ernaast scheppen en met seroendeng bestrooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met casavekroepoek