Mie-wokschotel met Paksoi
Ingrediënten
- 1 pak Chinese eiermie 250 gram
- 1 struik paksoi
- 1 paprika
- 1 ui
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 schaal tofu 180 gram
- 50 ml ketjap manis
- 4 eetlepels seroendeng kokos-pindamengsel
- Thaise chilisaus optioneel, om te serveren
Instructies
- Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
- Maak de paksoi schoon en snijd deze in repen.
- Snijd de paprika schoon en snijd deze in stukjes.
- Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok.
- Roerbak de ui en tofu gedurende 2 minuten.
- Voeg de paprika en paksoi toe aan de tofu en roerbak nog 3 minuten mee.
- Voeg de ketjap toe en laat 1 minuut meewarmen.
- Schep de gekookte mie door het groentemengsel en roerbak nog 1 minuut.
- Verdeel de mie-wokschotel over vier borden en bestrooi met seroendeng.
- Serveer eventueel met Thaise chilisaus.