Mie-wokschotel met paksoi van Spookey
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram soubry chinese eiermie
- 1 struik paksoi
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 schaal tofy roerbak pittig gekruid a 180 gr.
- 50 ml. ketjap manis zoet
- 4 eetlepel(s) seroendeng kokos-pindamengsel
Instructies
- Mie koken volgens gebruiksaanwijzing, afgieten en laten uitlekken.
- Paksoi schoonmaken en in repen snijden.
- Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
- Ui pellen en in halve ringen snijden.
- In wok olie verhitten.
- Ui en tofu 2 min. roerbakken.
- Paprika en paksoi door tofu scheppen en 3 min. meebakken.
- Ketjap 1 min. meewarmen.
- Mie door groentemengsel scheppen en 1 min. roerbakken.
- Mie over 4 borden verdelen. en bestrooien met seroendeng.
Notities / Tips / Wijnadvies
Leker met; Thaise chilisaus