Mie-wokschotel met Paksoi

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Chinese eiermie 250 gram
  • 1 struik paksoi
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 schaal tofu 180 gram
  • 50 ml ketjap manis
  • 4 eetlepels seroendeng kokos-pindamengsel
  • Thaise chilisaus optioneel, om te serveren

Instructies

  • Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
  • Maak de paksoi schoon en snijd deze in repen.
  • Snijd de paprika schoon en snijd deze in stukjes.
  • Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok.
  • Roerbak de ui en tofu gedurende 2 minuten.
  • Voeg de paprika en paksoi toe aan de tofu en roerbak nog 3 minuten mee.
  • Voeg de ketjap toe en laat 1 minuut meewarmen.
  • Schep de gekookte mie door het groentemengsel en roerbak nog 1 minuut.
  • Verdeel de mie-wokschotel over vier borden en bestrooi met seroendeng.
  • Serveer eventueel met Thaise chilisaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Concilio Pinot Grigio Trentino is een goede keuze bij deze Aziatische schotel, dankzij zijn frisse en fruitige karakter dat goed past bij de smaken van het gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Mie / Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch