Mignonette

Mignonette

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelpuree
  • 3 eierdooiers
  • 125 kaas gemalen

Om te paneren

  • 2 eiwitten
  • bloem
  • paneermeel fijn
  • frituurvet
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak een vaste puree zonder er melk aan toe te voegen.
  • Doe er 3 eierdooiers en de gemalen kaas bij.
  • Breng op smaak.
  • Draai bolletjes ter grootte van een noot en wentel ze achtereenvolgens door bloem, licht geklopt eiwit en tenslotte door het paneermeel.
  • Laat opstijven op koele plaats.
  • Laat ze dan goudgeel bakken in het frituurvet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het is aangeraden de bolletjes van te voren klaar te maken en ze in de ijskast te bewaren.
Hoe vaster ze zijn, hoe beter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch