Mihoen goreng

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram mihoen
  • 350 gram varkensvlees of kip,
  • 150 gram gepelde garnalen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • ketjap
  • peper
  • zout
  • reuzel of plantaardige olie

Instructies

  • Breng water aan de kook en doe hier de mihoen ongeveer 3 minuten in (de pan is dan van het vuur af).
  • Spoel de mihoen met koud water af en laat deze uitlekken.
  • Snijd het vlees in kleine stukjes, de prei in schuine reepjes en wrijf de uien en knoflook fijn.
  • Fruit dan de uien en knoflook in de reuzel lichtbruin, voeg hier het vlees bij en bak dit gaar.
  • Voeg de prei, de met water verdunde ketjap, mihoen, garnalen, zout en peper toe.
  • De mihoen met 2 vorken al omscheppend au bain marie verwarmen anders gaat ze vast zitten.
  • Garneer de mihoen met reepjes omelet en ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Varkensvlees / Vis / Vlees / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië

Mihoen Goreng

gebakken mihoen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram mihoen
  • 250 gram kippenborstfilet
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 100 gram gekookte ham in plakken
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djahé
  • ½ theelepel djinten
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 mespunt ve-tsin
  • 300 gram gemengde groenten
  • 75 gram champignons
  • zout
  • peper

Instructies

  • Bereid de mihoen zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Snij de kip en de ham in zeer smalle reepjes.
  • Bak de reepjes kip in hete olie zolang tot ze beginnen te kleuren.
  • Schep dan de ham erdoor en voeg wat zout, peper, de laos, ketoembar, djinten, knoflookpoeder, djahé en ve-tsin toe.
  • Schep alles goed om en voeg dan de gemengde groenten (chinese of wittekool, worteltjes, taugé, broccoli, toe.
  • Laat alles onder voortdurend omscheppen 4 tot 5 min. bakken.
  • Schep de mihoen met 2 vorken door het mengsel en blijf alles omscheppen tot de mihoen door en door warm is geworden.
  • Opdienen op een voorverwarmde schaal.
  • Geef er in smalle reepjes gesneden omelet, atjar tjampoer en seroendeng bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie
Land van herkomst Indonesië