Mihoen met kip
Equipment
- soepkommen
Ingrediënten
- 100 g shii-take
- 1 pak Conimex Asian Selection Hokkien Mie
- 2 eetlepel(s) wokolie
- 200 g kipfilet in stukjes
- 1 struik paksoi
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 1 bosuitje in schuine ringetjes
Instructies
- Maak de shii-take schoon, snijd de stugge steeltjes eraf en snijd de rest in plakjes.
- Meng de marinade uit het pak met de olie en de kip en laat dit 15 minuten marineren.
- Maak de paksoi schoon en snijd hem in repen.
- Leg intussen de mihoen uit het pak ± 15 minuten in 1 l koud water.
- Kook de mie uit het pak in ruim water in ± 12 minuten gaar.
- Giet de mie af in een vergiet en spoel hem onder koud stromend water.
- Roerbak de kipstukjes in een wok met antiaanbaklaag.
- Voeg 1 l water, de paksoi, de shii-take en het kruidenblokje uit het pak toe en breng alles aan de kook.
- Kook de soep 3 minuten.
- Voeg dan de mihoen, de mie, de sojasaus en de bosui toe en breng alles heel even aan de kook.
- Schep de soep in kommen en serveer met eetstokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Mosel-Saar-Ruwer, rosé, DuitslandInfo:
Zo’n lekkere miesoep is zo gemaakt en smaakt heerlijk na een middagje in de tuin werken of klussen in huis.Maar ook na een strand- of boswandeling is deze soep een aanrader.