Mihoen met kip

Mihoen met kip

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g shii-take
  • 1 pak Conimex Asian Selection Hokkien Mie
  • 2 eetlepel(s) wokolie
  • 200 g kipfilet in stukjes
  • 1 struik paksoi
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 bosuitje in schuine ringetjes

Instructies

  • Maak de shii-take schoon, snijd de stugge steeltjes eraf en snijd de rest in plakjes.
  • Meng de marinade uit het pak met de olie en de kip en laat dit 15 minuten marineren.
  • Maak de paksoi schoon en snijd hem in repen.
  • Leg in­tussen de mihoen uit het pak ± 15 minuten in 1 l koud water.
  • Kook de mie uit het pak in ruim water in ± 12 minuten gaar.
  • Giet de mie af in een vergiet en spoel hem onder koud stromend water.
  • Roerbak de kipstukjes in een wok met antiaanbaklaag.
  • Voeg 1 l water, de paksoi, de shii-take en het kruidenblokje uit het pak toe en breng alles aan de kook.
  • Kook de soep 3 minuten.
  • Voeg dan de mihoen, de mie, de sojasaus en de bosui toe en breng alles heel even aan de kook.
  • Schep de soep in kommen en serveer met eetstokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Mosel-Saar-Ruwer, rosé, Duitsland

Info:

Zo’n lekkere miesoep is zo gemaakt en smaakt heerlijk na een middagje in de tuin werken of klussen in huis.
Maar ook na een strand- of boswandeling is deze soep een aanrader.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip