Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 50 gram spekblokjes
- 2 eetlepels olie
- 1 ui
- 1 groot blikje tomatenpuree 140 gr
- 1 pakje minestrone- of groentesoep voor 1 1/2 liter
- 500 gram boerensoepgroenten grofgesneden
- 75-100 gram elleboogmacaroni of andere pasta
- 200 gram smalle salami aan één stuk
- 150 gram hamblokjes
- ½ literblik of pot witte bonen
- 1 klein blikje flageolets
- 50 gram geraspte kaas
Instructies
- Bak de spekblokjes in de olie krokant.
- Snipper de ui en bak die mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat die ook kort bakken.
- Voeg dan 2 liter water en het soeppoeder toe en breng de soep aan de kook.
- Voeg de groente en de pasta toe en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
- Ontvel het stuk salami en snijd het in plakjes.
- Snijd de ham in blokjes en voeg die de laatste 5 minuten met de bonen en het vocht toe.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Strooi aan tafel de geraspte kaas over de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Knijp boven het spekmengsel 2 teentjes knoflook uit.
Voeg in plaats van gemengde groenten, 2 stengels bleekselderij in boogjes,
een fijngesneden winterwortel en 1 in reepjes gesneden courgette toe.
Voeg 1 1/2 liter (blik of pakje) tomatensoep met 100 gr pasta en 150 gr diepvrieserwtjes toe.
Voeg na 10 minuten koken de (uitgelekte) inhoud van een blikje borrelworstjes en 1 blik boterbonen toe.
Knijp boven het spekmengsel 2 teentjes knoflook uit.
Voeg in plaats van gemengde groenten, 2 stengels bleekselderij in boogjes,
een fijngesneden winterwortel en 1 in reepjes gesneden courgette toe.
Voeg 1 1/2 liter (blik of pakje) tomatensoep met 100 gr pasta en 150 gr diepvrieserwtjes toe.
Voeg na 10 minuten koken de (uitgelekte) inhoud van een blikje borrelworstjes en 1 blik boterbonen toe.