Mini-aardappeltaartjes met bieslook en geitenkaas

Mini-aardappeltaartjes met bieslook en geitenkaas

Knapperige mini-aardappeltaartjes met romige geitenkaas en frisse bieslook. Perfect als bijgerecht of lichte snack.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bakje verse bieslook 25 g, fijngesneden
  • 1 bekertje slagroom 125 ml
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook geperst
  • 75 g zachte geitenkaas verkruimeld
  • 500 g Pommes Primeur aardappelen geschild
  • Olie om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Rasp de aardappelen grof in de keukenmachine.
  • Voeg de knoflook, bieslook, de helft van de geitenkaas, het ei en de slagroom toe en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het aardappelmengsel in de ingevette taartvormpjes.
  • Strijk de bovenkant glad en strooi de rest van de geitenkaas erover.
  • Bak de taartjes in ca.
  • 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker bij rollade, rosbief of als borrelhapje met een frisse salade.
Wijnadvies:

Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij de romige geitenkaas.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 7 g | Vet: 16 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten / Vleesvervangers / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch