Mini Cakejes in Papieren Vormpjes
Luchtige mini cakejes, perfect voor een traktatie of bij de koffie. Makkelijk te maken en heerlijk van smaak.
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- ½ zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 mespuntjes zout
- 2 eetlepels melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Klop de boter en suiker licht en romig.
- Voeg vanillesuiker en zout toe en klop de eieren erdoor.
- Klop het deeg 5 minuten luchtig.
- Voeg de melk toe en schep het gezeefde bakmeel luchtig door het deeg.
- Vul de vormpjes tot de helft met het deeg.
- Bak de cakejes 30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cakejes afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Garneer met poedersuiker, glazuur of slagroom.
- Voeg eventueel stukjes chocolade, noten of vruchten toe aan het deeg.
- Geen specifieke wijn aanbevolen.
- Lekker met koffie, thee of sap.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 8 g