Mini pavlova met seizoenfruit

Mini pavlova met seizoenfruit

Mini pavlova met seizoenfruit

Voorbereidingstijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Mini pavlova

  • 1 cirtoen
  • 3 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 1 tl maizena
  • 1 tl witte wijnazijn

Amandelroom

  • 100 ml slgroom
  • 50 gram zure room
  • 4 el amandellikeur

Opmaak bord

  • 4 el amandelschaafsel
  • 8 el bosbessenconfituur
  • 1 bakje bosbessen

seizoenfruit naar keuze:

  • rambozen
  • aardbeien
  • nectarines of perzikken

Instructies

‘s Middags voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 120 °C met boven- en onderwarmte.
  • Bekleed een oven rek met bakpapier of bakmat.
  • Klop in een met citroensap ontvette kom van de keukenmachine de eiwitten eerst schuimig.
  • Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf doorkloppen tot het eiwit stevige pieken vormt.
  • Roer de maïzena door de witte wijnazijn en meng door het eiwitschuim.
  • Schep het schuim in een spuitzak met spuitmond en spuit dopjes schuim van 1,5 centimeter doorsnede.
  • Droog ze circa 5 minuten in de oven en steek je vinger in de mini-pavlova.
  • Zet ze terug in de oven en laat een uur tot anderhalf uur volkomen bros worden.
  • Laat ze afkoelen en bewaar in een goed afgesloten bak.

Amandelroom

  • Klop de slagroom tot yoghurtdikte.
  • Spatel er voorzichtig de zure room en amandellikeur doorheen.

Amandelschaafsel

  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin.
  • Schud de pan hierbij regelmatig om.

Opmaak bord

  • Verwarm de bosbessenconfituur tot het lauw is.
  • Verdeel vijf mini-pavlova’s over het bord.
  • Schep in elke pavlova een theelepel bosbessenconfituur, leg er verse bosbessen op en lepel er iets amandelroom over.
  • Verdeel het seizoensfruit met de resterende amandelroom en amandelschaafsel er tussendoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit