Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- spuitzak met spuitmond
Ingrediënten
Mini pavlova
- 1 cirtoen
- 3 eiwitten
- 150 gram suiker
- 1 tl maizena
- 1 tl witte wijnazijn
Amandelroom
- 100 ml slgroom
- 50 gram zure room
- 4 el amandellikeur
Opmaak bord
- 4 el amandelschaafsel
- 8 el bosbessenconfituur
- 1 bakje bosbessen
seizoenfruit naar keuze:
- rambozen
- aardbeien
- nectarines of perzikken
Instructies
‘s Middags voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 120 °C met boven- en onderwarmte.
- Bekleed een oven rek met bakpapier of bakmat.
- Klop in een met citroensap ontvette kom van de keukenmachine de eiwitten eerst schuimig.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf doorkloppen tot het eiwit stevige pieken vormt.
- Roer de maïzena door de witte wijnazijn en meng door het eiwitschuim.
- Schep het schuim in een spuitzak met spuitmond en spuit dopjes schuim van 1,5 centimeter doorsnede.
- Droog ze circa 5 minuten in de oven en steek je vinger in de mini-pavlova.
- Zet ze terug in de oven en laat een uur tot anderhalf uur volkomen bros worden.
- Laat ze afkoelen en bewaar in een goed afgesloten bak.
Amandelroom
- Klop de slagroom tot yoghurtdikte.
- Spatel er voorzichtig de zure room en amandellikeur doorheen.
Amandelschaafsel
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin.
- Schud de pan hierbij regelmatig om.
Opmaak bord
- Verwarm de bosbessenconfituur tot het lauw is.
- Verdeel vijf mini-pavlova’s over het bord.
- Schep in elke pavlova een theelepel bosbessenconfituur, leg er verse bosbessen op en lepel er iets amandelroom over.
- Verdeel het seizoensfruit met de resterende amandelroom en amandelschaafsel er tussendoor.