Mini Pies met Belgisch Stoofvlees in Bladerdeeg

Een rustieke houten tafel met een prachtig geserveerd bord mini pies gevuld met Belgisch stoofvlees, omhuld in goudbruin bladerdeeg. De pies liggen op een houten serveerplank, met een klein kommetje rijke, donkere jus ernaast. Gegarneerd met verse tijm en geserveerd met een rustiek mes.

Mini Pies met Belgisch Stoofvlees in Bladerdeeg

Deze heerlijke mini pies gevuld met Belgisch stoofvlees zijn perfect als snack of borrelhapje. Het malse rundvlees gestoofd in Belgisch bier zorgt voor een rijke en diepe smaak.
Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Bakvorm voor muffins
  • kwastje
  • pan met dikke bodem
  • scherp mes

Ingrediënten

Voor de mini pies:

  • 2 rollen bladerdeeg Tante Fanny Vers, 270 g
  • 1 ei losgeklopt
  • Boter om in te vetten

Voor het stoofvlees:

  • 1 kg runderriblappen in blokjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 50 g boter
  • 2 uien in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 2 flesjes donker Belgisch bier
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 takjes tijm
  • 2 witte boterhammen
  • 2 eetlepels mosterd
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

Stoofvlees bereiden:

  • Bestrooi het vlees met bloem, peper en zout en meng goed.
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak het vlees in porties bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze glazig zijn.
  • Blus af met het bier en voeg laurierblaadjes en tijm toe.
  • Besmeer de boterhammen met mosterd en leg ze bovenop het stoofvlees.
  • Laat het geheel 2,5 uur sudderen op laag vuur tot het vlees zacht is en de saus ingedikt.
  • Verwijder de tijm en laurierblaadjes.

Mini pies maken:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een muffinvorm in met boter.
  • Rol het bladerdeeg uit en steek cirkels uit die groot genoeg zijn om in de muffinvorm te passen.
  • Bekleed de muffinvorm met het deeg en vul elk bakje met een schep stoofvlees.
  • Snijd kleinere cirkels uit het bladerdeeg en leg ze als deksels op de pies.
  • Druk de randen goed aan en bestrijk met losgeklopt ei.
  • Bak de mini pies 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de mini pies warm met een frisse salade of een pittige mosterdsaus.
Wijnadvies:
Een Belgische Trappist of een glas volle rode wijn zoals een Malbec past perfect bij de rijke smaken van het stoofvlees.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 22 g | Vet: 18 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Rundvlees / Snack
Land van herkomst België
Jaargetijde: Alle Jaargetijden