Minibroodjes met Romig Roerei en Bieslook
Ingrediënten
- 6 eieren
- 125 ml slagroom
- 25 g boter
- 12½ g bieslook fijngesneden
- 8 luxe minibroodjes
Instructies
- Klop de eieren met de slagroom los in een grote kom met een garde.
- Voeg peper en zout naar smaak toe aan het eimengsel.
- Verwarm een koekenpan en laat de boter in de pan smelten.
- Schenk het eimengsel in één keer in de pan zodra de boter begint te kleuren.
- Blijf constant roeren met een spatel terwijl je het ei op middelhoog vuur verwarmt.
- Zodra het ei half gestold is, zet je het vuur onder de pan uit.
- Blijf roeren en voeg 2 eetlepels fijngesneden bieslook toe aan het roerei.
- Laat het roerei nog 5 minuten rusten.
- Beleg de minibroodjes met het romige roerei en strooi er nog 2 eetlepels fijngesneden bieslook over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse mimosa (een mix van sinaasappelsap en mousserende wijn) past goed bij dit lichte en smaakvolle ontbijtgerecht. Als je geen alcohol wilt, kun je de mousserende wijn vervangen door bruisend mineraalwater.Voedingswaarden
Calories: 370 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 16 g | Vet: 20 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g