Minibroodjes met Romig Roerei en Bieslook

Minibroodjes met Romig Roerei en Bieslook

Porties: 4 2 minibroodjes pp
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 25 g boter
  • 12½ g bieslook fijngesneden
  • 8 luxe minibroodjes

Instructies

  • Klop de eieren met de slagroom los in een grote kom met een garde.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe aan het eimengsel.
  • Verwarm een koekenpan en laat de boter in de pan smelten.
  • Schenk het eimengsel in één keer in de pan zodra de boter begint te kleuren.
  • Blijf constant roeren met een spatel terwijl je het ei op middelhoog vuur verwarmt.
  • Zodra het ei half gestold is, zet je het vuur onder de pan uit.
  • Blijf roeren en voeg 2 eetlepels fijngesneden bieslook toe aan het roerei.
  • Laat het roerei nog 5 minuten rusten.
  • Beleg de minibroodjes met het romige roerei en strooi er nog 2 eetlepels fijngesneden bieslook over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse mimosa (een mix van sinaasappelsap en mousserende wijn) past goed bij dit lichte en smaakvolle ontbijtgerecht. Als je geen alcohol wilt, kun je de mousserende wijn vervangen door bruisend mineraalwater.

Voedingswaarden

Calories: 370 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 16 g | Vet: 20 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch