Minirollade van varkenshaas met olijven en serranoham

Minirollade van varkenshaas met olijven en serranoham

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 2 el zwarte olijven tapenade
  • 1 bolletje mozzarella in dunne plakken
  • 6 plakken serranoham
  • 1 el olijfolie

Instructies

Voorbereiden:

  • Halveer de varkenshaasjes in de lengte en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verdeel de tapenade gelijkmatig over twee helften van het vlees, leg de mozzarella er dakpansgewijs bovenop.
  • Leg de andere helft van de varkenshaasjes zo op de mozzarella dat ze aan beide
  • kanten even dik zijn.
  • Leg 3 plakken ham overlappend naast elkaar.
  • Leg een varkenshaasje erop en rol de ham er strak omheen.
  • Maak op dezelfde wijze nog zo'n zelfde rol.
  • Bestrijk de rollen met olie en leg ze naast elkaar in een braadslede.
  • Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 150°c
  • Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de varkenshaasjes 20 minuten.
  • Zet de oven uit en laat de varkenshaasjes nog 15 min. in de oven staan.
  • Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over 4 borden.
  • Lekker met verse spaghetti met knoflook-chiliolie en spinaziesalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ideaal voor het paasdiner.
Meer dan 4 personen, maak er dan gewoon een paar bij.
De oventijd blijft gelijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees