Minispinaziequiches

Porties: 4 personen
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Deeg (of gebruik 250 gr kant-en-klaar deeg):

  • 200 gr bloem
  • 75 gr boter
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • pezo

Vulling:

  • 1 kleine ui
  • 1 el olie
  • 200 gr spinazie
  • 1 ei
  • 100 gr hüttenkase ongezouten

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een keukenmachine en meng tot er een deegbal ontstaat.
  • Leg op een ondergrond en kneed met uw handen tot een glad deeg.
  • Laat 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Snipper de ui. Verwarm de olie in de pan en voeg de ui toe.
  • Fruit glazig, voeg de spinazie toe en bak 1 tot 2 minuten tot de spinazie is geslonken.
  • Klop het ei los in een kom en meng met de hüttenkase.
  • Druk het vocht uit de spinazie, snijd en voeg toe aan het kaasmengsel.
  • Deel het deeg in vieren.
  • Rol elk gedeelte uit tot een cirkel die groot genoeg is om de bodem van een van de vormen te bedekken.
  • Bekleed de vormen met het deeg.
  • Vul elke vorm met de spinazievulling.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Doe de quiche(s) in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer.
  • Stel de timer in op 15 minuten. Serveer de quiches lauw of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt ook een grote spinaziequiche maken.
Gebruik in dat geval de dubbele hoeveelheid deeg om een springvorm van 20 cm te bekleden en gebruik de dubbele hoeveelheid vulling.
Bak 20 tot 25 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Bijgerecht / Hartige taart