Recept afdrukken
No ratings yet

Luchtige Blauwebessenmuffins uit de Airfryer

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Cupcakes / Muffins, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8
calorieën: 185kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • 2 tl vanille-extract
  • 4 el volle melk
  • 3 el gesmolten boter
  • 250 g verse blauwe bessen
  • Plantaardige oliespray

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 170 °C.
  • Meng in een kom alle ingrediënten behalve de blauwe bessen tot een glad beslag.
  • Roer vervolgens voorzichtig de blauwe bessen erdoorheen.
  • Spuit acht siliconen muffinvormpjes in met plantaardige oliespray.
  • Vul de vormpjes tot driekwart met beslag, zodat er ruimte overblijft om te rijzen.
  • Plaats de gevulde muffinvormpjes in de airfryer en stel de timer in op 14 minuten.
  • Controleer de muffins na 14 minuten met een in het midden ingestoken houten prikker; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
  • Bak ze zo nodig nog 3-4 minuten langer.

Notities

Wijnadvies:

Een lichtzoete mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij deze fruitige blauwebessenmuffins.

Nutrition

Calories: 185kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 4g | Vet: 7g | Zout: 0.3mg | Sugar: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Abrikozen-Bramencrumble

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert
Porties: 6 personen
calorieën: 250kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 375 gr verse abrikozen
  • 150 gr verse bramen
  • 100 gr zoetstof naar keuze bijv. stevia of erythritol voor minder calorieën
  • 1 el citroensap
  • 150 gr volkorenmeel of amandelmeel voor een glutenvrije optie
  • Snufje zout
  • 75 gr koude boter of kokosolie voor een veganistische versie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes.
  • Doe ze in een kom samen met de bramen, zoetstof naar keuze en citroensap.
  • Meng goed.
  • Verdeel het fruitmengsel over een ingevette ovenschaal van ongeveer 20 cm.
  • Meng in een kom het volkorenmeel (of amandelmeel) met een snufje zout.
  • Voeg de koude boter toe en kneed met je vingertoppen tot een kruimelige massa.
  • Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over het fruit in de ovenschaal en druk lichtjes aan.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 25-30 minuten, of totdat de crumble goudbruin en knapperig is.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Cheesecake met ricotta en citroen

Recept categorieën: Airfryer, Dessert
Porties: 8 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen
  • 500 gram ricotta
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels vanille-essence
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels maïzena

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 160 graden Celsius.
  • Rasp en pers de citroen.
  • Doe de ricotta, suiker, vanille-essence, 1 eetlepel citroensap en citroenrasp in een kom.
  • Meng de ingrediënten tot een homogene massa.
  • Voeg de eieren één voor één toe en roer goed na elke toevoeging.
  • Voeg de maïzena toe en meng opnieuw goed.
  • Schenk het mengsel in de ronde ovenschaal van 20 cm.
  • Plaats de schaal in de mand van de Airfryer en schuif deze in de Airfryer.
  • Stel de timer in op 25 minuten.
  • De cheesecake is klaar wanneer de timer afgaat en het midden gestold is.
  • Haal de schaal uit de Airfryer en laat de cheesecake goed afkoelen op een rooster.

Notities

Geniet van deze verrukkelijke cheesecake met een vleugje citroen!

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 11g | Vet: 14g | Sugar: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Ananas met Honing en Kokos

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd12 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8 personen
calorieën: 100kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kleine ananas
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel limoensap
  • 25 gram gedroogde kokos
  • 1 liter ijs of mangosorbetijs

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Bedek de bodem van de mand van de Airfryer met bakpapier, laat aan de randen 1 cm ruimte vrij.
  • Snijd de ananas in de lengte in tweeën, verwijder de schil en bruine puntjes.
  • Verwijder de harde binnenkant.
  • Snijd elk stuk in de lengte in 4 parten.
  • Meng de honing en limoensap in een kom.
  • Bestrijk de ananasstukjes met het honing-limoenmengsel en leg ze in de mand van de Airfryer.
  • Bestrooi met de gedroogde kokos.
  • Plaats de mand in de Airfryer en stel de timer in op 12 minuten.
  • Wanneer de timer afgaat, zou de ananas warm en goudbruin moeten zijn.
  • Serveer de gebakken ananasstukken met een royale schep ijs of sorbetijs.

Notities

Dit snelle en smakelijke dessert is perfect om van te genieten na een maaltijd!Serveer de gebakken ananasstukken met een royale schep ijs of sorbetijs.

Nutrition

Calories: 100kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 1g | Vet: 1g | Sugar: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Minispinaziequiches

Totale tijd35 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Hartige taart
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Deeg (of gebruik 250 gr kant-en-klaar deeg):

  • 200 gr bloem
  • 75 gr boter
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • pezo

Vulling:

  • 1 kleine ui
  • 1 el olie
  • 200 gr spinazie
  • 1 ei
  • 100 gr hüttenkase ongezouten

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een keukenmachine en meng tot er een deegbal ontstaat.
  • Leg op een ondergrond en kneed met uw handen tot een glad deeg.
  • Laat 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Snipper de ui. Verwarm de olie in de pan en voeg de ui toe.
  • Fruit glazig, voeg de spinazie toe en bak 1 tot 2 minuten tot de spinazie is geslonken.
  • Klop het ei los in een kom en meng met de hüttenkase.
  • Druk het vocht uit de spinazie, snijd en voeg toe aan het kaasmengsel.
  • Deel het deeg in vieren.
  • Rol elk gedeelte uit tot een cirkel die groot genoeg is om de bodem van een van de vormen te bedekken.
  • Bekleed de vormen met het deeg.
  • Vul elke vorm met de spinazievulling.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Doe de quiche(s) in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer.
  • Stel de timer in op 15 minuten. Serveer de quiches lauw of koud.

Notities

U kunt ook een grote spinaziequiche maken.
Gebruik in dat geval de dubbele hoeveelheid deeg om een springvorm van 20 cm te bekleden en gebruik de dubbele hoeveelheid vulling.
Bak 20 tot 25 minuten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde wintergroenten

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht
Porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gr pastinaak
  • 300 gr knolselderie
  • 2 rode uien
  • 300 gr muskaatpompoen
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 el olijfolie
  • pezo

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Schil pastinaak, knolselderie en uien.
  • Snijd pastinaak en knolselderie in blokjes van 2 cm en de uien in partjes.
  • Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes.
  • (De pompoen hoeft u niet te schillen.)
  • Meng de gesneden groenten met tijm en olijfolie.
  • Breng op smaak.
  • Doe de groenten in de mand en schuif de mand in de Airfryer Stel de timer in op 20 minuten
  • en rooster de groenten tot u de timer hoort en de groenten bruin en gaar zijn.
  • Schep de groenten tijdens de bereiding één keer om.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde Courgetteschijven

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 2 eetlepels broodkruimels
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Snijd de courgettes in de lengte doormidden en vervolgens elk stuk in tweeën, zodat je 8 courgetteschijven hebt.
  • Plaats de courgetteschijven in de mand van de Airfryer.
  • Meng de gehakte peterselie, broodkruimels, geraspte kaas, olijfolie en zwarte peper naar smaak.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de courgetteschijven.
  • Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 15 minuten.
  • Bak de courgetteschijven tot je de timer hoort en de gratin een goudbruine kleur heeft.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Lamsrack met Macadamia-Korst

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Lamsvlees
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 800 gram lamsrack
  • Peper en zout naar smaak
  • Korst van Macadamia's:
  • 75 gram ongezouten macadamianoten
  • 1 eetlepel zelfgemaakt broodkruim
  • 1 eetlepel verse gehakte rozemarijn
  • 1 ei

Instructies

  • Hak de knoflook fijn.
  • Meng de olijfolie en knoflook tot knoflookolie.
  • Bestrijk de lamsrack met de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de Airfryer voor op 100 graden.
  • Hak de macadamianoten fijn en doe ze in een kom.
  • Meng de noten met broodkruim en gehakte rozemarijn.
  • Klop het ei los in een andere kom.
  • Haal het lamsrack door het losgeklopte ei en laat goed uitlekken.
  • Rol het vlees vervolgens door het macadamiamengsel, zorg ervoor dat het goed bedekt is.
  • Plaats de lamsrack in de mand van de Airfryer en schuif de mand in het apparaat.
  • Stel de timer in op 25 minuten.
  • Na 25 minuten, verhoog de temperatuur tot 200 graden en stel de timer in op nog eens 5 minuten.
  • Haal het vlees uit de Airfryer, dek het af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten voordat je het serveert.

Notities

Je kunt de macadamianoten naar wens vervangen door pistachenoten, hazelnoten, cashewnoten of amandelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballetjes in tomatensaus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd8 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Rundvlees, Snack
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 el verse gehakte peterselie
  • ½ el verse gehakte tijmblaadjes
  • 1 ei
  • 3 el broodkruim
  • Zout en peper naar smaak
  • Extra:
  • 200 ml van je favoriete tomatensaus

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Meng de fijngesnipperde ui, rundergehakt, gehakte peterselie, gehakte tijmblaadjes, ei en broodkruim in een kom.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vorm 10 tot 12 gehaktballetjes van het mengsel.
  • Plaats de gehaktballetjes in de mand van de Airfryer en bak gedurende 7 minuten op 200 graden Celsius.
  • Verwarm ondertussen je favoriete tomatensaus.
  • Plaats de gebakken gehaktballetjes in een ovenschaal, voeg de opgewarmde tomatensaus toe en zet de schaal terug in de Airfryer.
  • Stel de temperatuur in op 160 graden Celsius en de timer op 5 minuten om alles goed op te warmen.
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus warm en geniet van deze heerlijke snack!

Notities

Voor een lichtere versie kun je de gehaktballetjes ook zonder tomatensaus serveren.
Experimenteer met kruiden en voeg bijvoorbeeld wat knoflookpoeder toe voor extra smaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Champignon- of Vleeskroketjes uit de Airfryer

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd8 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Snack
Porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

Vulling*:

  • ¼ ui fijngesnipperd
  • 100 gram champignons fijngehakt
  • 20 gram boter
  • 1 ½ eetlepel bloem
  • 500 ml melk
  • Zout naar smaak
  • Gemalen nootmuskaat naar smaak

Paneerlaag:

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 50 gram broodkruim

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de champignons fijn.
  • Smelt de boter in een steelpan en bak de ui en champignons tot ze zacht zijn.
  • Voeg de bloem toe en roer goed.
  • Verwarm de melk en voeg deze beetje bij beetje toe aan het champignonmengsel in de steelpan.
  • Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt.
  • Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
  • Laat het mengsel 2 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
  • Meng voor de paneerlaag de olie en het broodkruim.
  • Roer tot het mengsel weer los en kruimelig wordt.
  • Rol 1 eetlepel vulling door de paneerlaag tot de vulling volledig is bedekt.
  • Doe de kroketjes in de mand van de Airfryer.
  • Ga door tot alle vulling is gebruikt.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 8 minuten.
  • Frituur de kroketjes tot je het signaal van de timer hoort en ze knapperig en bruin zijn.

Notities

Voor vleeskroketjes vervang je de champignons door 100 gram fijngesneden kalfs- of rundvlees (riblap, schenkel).