Recept afdrukken
No ratings yet

Cheesecake met ricotta en citroen

Recept categorieën: Airfryer, Dessert
Porties: 8 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen
  • 500 gram ricotta
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels vanille-essence
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels maïzena

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 160 graden Celsius.
  • Rasp en pers de citroen.
  • Doe de ricotta, suiker, vanille-essence, 1 eetlepel citroensap en citroenrasp in een kom.
  • Meng de ingrediënten tot een homogene massa.
  • Voeg de eieren één voor één toe en roer goed na elke toevoeging.
  • Voeg de maïzena toe en meng opnieuw goed.
  • Schenk het mengsel in de ronde ovenschaal van 20 cm.
  • Plaats de schaal in de mand van de Airfryer en schuif deze in de Airfryer.
  • Stel de timer in op 25 minuten.
  • De cheesecake is klaar wanneer de timer afgaat en het midden gestold is.
  • Haal de schaal uit de Airfryer en laat de cheesecake goed afkoelen op een rooster.

Notities

Geniet van deze verrukkelijke cheesecake met een vleugje citroen!

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 11g | Vet: 14g | Sugar: 20g