Moccachino met een Hollandse tic
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml melk
- 100 g chocolade extra bitter
- ½ liter koffie versgezette
- 4 glaasjes kaneel likeur slijter
- kaneelpoeder of cacaopoeder
Instructies
- Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Breng in een pannetje de melk aan de kook.
- Voeg van het vuur af de chocolade toe en roer tot de chocolade is gesmolten.
- Roer de chocolademelk door de versgezette koffie.
- Spoel 4 hittebestendige glazen om met heet water.
- Schenk in elk glas een borrelglas likeur.
- Schenk de moccachino in de glazen en lepel de slagroom er voorzichtig op. Bestrooi de slagroom met kaneel- of cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lange lepel.
Ook zonder tic is deze chocoladekoffie een aanrader.