Moederdagtaart met gele room uit de airfryer

Moederdagtaart met Gele en Roze Room uit de Airfryer

Maak deze heerlijke Moederdagtaart met luchtig biscuitdeeg, romige gele en roze room, en frisse aardbeien. Perfect bereid in de airfryer voor een speciale dag. Deze taart is een ware traktatie voor mama's bijzondere moment!
Porties: 8
(inclusief afkoeltijd) 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het biscuitdeeg (kapsel):

  • 150 g suiker
  • 5 eieren
  • 150 g bloem gezeefd
  • Snufje zout

Voor de gele room:

  • 7 dl volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 7 eidooiers
  • 100 g poedersuiker
  • 80 g maizena
  • Rode kleurstof
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 eetlepels aardbeienjam

Voor de decoratie:

  • 4 aardbeien
  • Rode en witte snoephartjes
  • Poedersuiker

Instructies

Bereiding van het biscuitdeeg (kapsel):

  • Verwarm de airfryer voor op 155 graden Celsius.
  • Doe de suiker, eieren en een snufje zout in een kom.
  • Mix dit mengsel op de hoogste snelheid gedurende 10 minuten totdat het luchtig en licht van kleur is.
  • Spatel vervolgens voorzichtig de gezeefde bloem er beetje bij beetje doorheen zonder de lucht uit het mengsel te laten ontsnappen.
  • Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 22 cm en bak het biscuitdeeg 30 minuten in de airfryer, tot het goudbruin is en terugveert bij aanraking.
  • Laat het biscuitdeeg volledig afkoelen.

Bereiding van de gele room:

  • Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap de zaadjes eruit.
  • Doe de melk in een pan, voeg het vanillestokje en de zaadjes toe, en breng de melk langzaam aan de kook.
  • Laat het vanillestokje 10 minuten zachtjes trekken in de melk op laag vuur.
  • Klop ondertussen de eidooiers met de poedersuiker tot een romig mengsel.
  • Voeg de maizena toe aan het eimengsel en roer goed door.
  • Verwijder het vanillestokje uit de melk en giet een beetje van de warme melk bij het eimengsel om een papje te maken.
  • Giet het mengsel terug bij de resterende melk en breng de room al roerend opnieuw aan de kook.
  • Laat de room 5 minuten zachtjes koken, roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  • Zeef de room, laat 15 minuten afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast tot gebruik.

Opmaak van de taart:

  • Neem 1/3 van de gele room apart en voeg hier rode kleurstof, citroensap, en aardbeienjam aan toe om een lichtroze kleur te verkrijgen.
  • Doe de gele room en de roze room elk in een aparte spuitzak met een glad spuitmondje.
  • Snijd het afgekoelde biscuitdeeg horizontaal in drie gelijke plakken.
  • Leg de onderste plak op een plat bord en spuit een dunne laag gele room in ringen van buiten naar binnen.
  • Leg de tweede plak erop en herhaal dit proces.
  • Plaats de derde plak bovenop en spuit de roze room in decoratieve toefjes op de bovenkant van de taart.
  • Bestrooi de taart licht met poedersuiker en garneer met verse aardbeien en de rode en witte snoephartjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een glas prosecco of een zoete dessertwijn past perfect bij deze Moederdagtaart om de feestelijke gelegenheid compleet te maken

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Gebak / Taart
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag