Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- springvorm van 22 cm
Ingrediënten
- 3 eieren
- 180 gram suiker of Zùsto
- 180 gram bloem gezeefd
- 1 Koffielepel bakpoeder 8 gr
- 75 gram cacao
- 75 gram boter
- 40 ml melk
- 60 ml water
Voor de vulling:
- 400 ml slagroom
- 100 gram mascarpone
- 50 gram suiker of Zùsto
- Aardbeien
- Aardbeiengelei
Instructies
- Smelt de boter samen met de melk en het water in een pannetje en zet het daarna aan de kant.
- Klop de eieren samen met de suiker of de Zùsto tot een luchtige ruban (minimaal 10 kloppen).
- Zeef de bloem samen met het bakpoeder en de cacao al eens in een kom.
- Zeef het geheel nu boven de opgeklopte eieren en spatel dit zo snel mogelijk onder.
- Probeer zoveel mogelijk de lucht erin te houden.
- Neem nu 1 à 2 lepels van het beslag en meng deze met de gesmolten boter.
- Roer kort door totdat het gemengd is.
- Schenk dit nu bij het beslag en spatel nogmaals heel kort eronder.
- Alles moet mooi gemengd zijn maar het spatelen mag niet langer duren dan 2 minuten !
- Schenk het beslag in de bakvorm en bak deze gaar in een voorverwarmde oven van 175°C in ca 30 à 35 minuten.
- Doe altijd de prikkertest.
- Na het bakken ontvormen en laten afkoelen.
- Wanneer de taart is afgekoeld ga je met een eetlepel een cirkel in de koek steken.
- Blijf 1.5 cm van de rand af.
- Schep nu voorzichtig de inhoud van de koek eruit en leg deze in een kom.
- Je krijgt nu een mooie holle koek.
- Smeer aan de binnenkant van de koek wat aardbeiengelei, ook tegen de randen.
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en de suiker of Zùsto stijf.
- Was de aardbeien en haal de kroontjes er van af.
- Leg een laag slagroom in de koek.
- Steek er de aardbeien in totdat de bodem gevuld is.
- Leg nu de rest van de slagroom er over en strijk mooi af met een paletmes.
- Er mag wat slagroom op de rand zitten.
- Neem de inhoud van de koek en verkruimel deze boven op de koek zodat je een bergje krijgt.
- Je koek is nu klaar.