Molshoop met aardbeien

Molshoop met aardbeien

Molshoop met aardbeien

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • springvorm van 22 cm

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 180 gram suiker of Zùsto
  • 180 gram bloem gezeefd
  • 1 Koffielepel bakpoeder 8 gr
  • 75 gram cacao
  • 75 gram boter
  • 40 ml melk
  • 60 ml water

Voor de vulling:

  • 400 ml slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 50 gram suiker of Zùsto
  • Aardbeien
  • Aardbeiengelei

Instructies

  • Smelt de boter samen met de melk en het water in een pannetje en zet het daarna aan de kant.
  • Klop de eieren samen met de suiker of de Zùsto tot een luchtige ruban (minimaal 10 kloppen).
  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder en de cacao al eens in een kom.
  • Zeef het geheel nu boven de opgeklopte eieren en spatel dit zo snel mogelijk onder.
  • Probeer zoveel mogelijk de lucht erin te houden.
  • Neem nu 1 à 2 lepels van het beslag en meng deze met de gesmolten boter.
  • Roer kort door totdat het gemengd is.
  • Schenk dit nu bij het beslag en spatel nogmaals heel kort eronder.
  • Alles moet mooi gemengd zijn maar het spatelen mag niet langer duren dan 2 minuten !
  • Schenk het beslag in de bakvorm en bak deze gaar in een voorverwarmde oven van 175°C in ca 30 à 35 minuten.
  • Doe altijd de prikkertest.
  • Na het bakken ontvormen en laten afkoelen.
  • Wanneer de taart is afgekoeld ga je met een eetlepel een cirkel in de koek steken.
  • Blijf 1.5 cm van de rand af.
  • Schep nu voorzichtig de inhoud van de koek eruit en leg deze in een kom.
  • Je krijgt nu een mooie holle koek.
  • Smeer aan de binnenkant van de koek wat aardbeiengelei, ook tegen de randen.
  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en de suiker of Zùsto stijf.
  • Was de aardbeien en haal de kroontjes er van af.
  • Leg een laag slagroom in de koek.
  • Steek er de aardbeien in totdat de bodem gevuld is.
  • Leg nu de rest van de slagroom er over en strijk mooi af met een paletmes.
  • Er mag wat slagroom op de rand zitten.
  • Neem de inhoud van de koek en verkruimel deze boven op de koek zodat je een bergje krijgt.
  • Je koek is nu klaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst België