Moskovische tulband
Een feestelijke lekkernij
Ingrediënten
- 80 gram krenten
- 80 gram rozijnen
- Een beetje bloem voor het bestuiven van de rozijnen en krenten
- 80 gram harde boter
- 100 gram bloem
- Snufje zout
- 4 eieren
- 80 gram poedersuiker
- Franse vruchtjes voor garnering
Instructies
- Was de krenten en rozijnen en dep ze goed droog.
- Wentel ze door wat bloem.
- Vet een tulbandvorm en een zandtaartvormpje in en bestuif ze met bloem.
- Snijd de harde boter in kleine stukjes.
- Meng deze met 100 gram bloem en een snufje zout in een kom.
- Klop de dooiers van 4 eieren met 80 gram poedersuiker schuimig.
- Klop de eiwitten apart stijf.
- Schep voorzichtig alles door elkaar.
- Vul de beide vormen tot maximaal 3/4 met dit beslag.
- Plaats de vormen op een rooster in een voorverwarmde oven en laat het beslag rijzen en goudbruin worden.
- Haal het kleine zandtaartvormpje er na 20 minuten uit en de grote tulbandvorm na 45 minuten.
- Laat het gebak afkoelen.
- Plaats het kleine taartje op de grote tulband, bestrooi het geheel met poedersuiker en garneer met Franse vruchtjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
De exacte voedingswaarden kunnen variëren op basis van de gebruikte ingrediënten en de exacte portiegrootte
Voedingswaarden
Calories: 330 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 7 g | Vet: 14 g