Moskovische tulband

Een feestelijke lekkernij
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 80 gram krenten
  • 80 gram rozijnen
  • Een beetje bloem voor het bestuiven van de rozijnen en krenten
  • 80 gram harde boter
  • 100 gram bloem
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 80 gram poedersuiker
  • Franse vruchtjes voor garnering

Instructies

  • Was de krenten en rozijnen en dep ze goed droog.
  • Wentel ze door wat bloem.
  • Vet een tulbandvorm en een zandtaartvormpje in en bestuif ze met bloem.
  • Snijd de harde boter in kleine stukjes.
  • Meng deze met 100 gram bloem en een snufje zout in een kom.
  • Klop de dooiers van 4 eieren met 80 gram poedersuiker schuimig.
  • Klop de eiwitten apart stijf.
  • Schep voorzichtig alles door elkaar.
  • Vul de beide vormen tot maximaal 3/4 met dit beslag.
  • Plaats de vormen op een rooster in een voorverwarmde oven en laat het beslag rijzen en goudbruin worden.
  • Haal het kleine zandtaartvormpje er na 20 minuten uit en de grote tulbandvorm na 45 minuten.
  • Laat het gebak afkoelen.
  • Plaats het kleine taartje op de grote tulband, bestrooi het geheel met poedersuiker en garneer met Franse vruchtjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

De exacte voedingswaarden kunnen variëren op basis van de gebruikte ingrediënten en de exacte portiegrootte

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 7 g | Vet: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Zuidvruchten
Land van herkomst Rusland