Mosselen met bier

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 3 takjes peterselie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 dl De Koninck
  • peper

Instructies

  • Was de mosselen en gooi kapotte mosselen of mosselen, die zich bij aanraking niet sluiten, weg.
  • Snijd de bleekselderij en de prei in stukjes en hak de peterselie fijn.
  • Smelt de boter in een grote pan en bak op een laag vuur de ui, de bleekselderij en de prei ± 3 minuten.
  • Voeg de peterselie en de mosselen toe.
  • Schenk het bier over de mosselen en laat ze met het deksel op de pan op hoog vuur ± 10 minuten koken.
  • Schud de mosselen af en toe om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met frites en een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België