Mosselen op z'n Vlaams

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 worteltjes
  • 1 klein bosje bladselderij
  • 2 eetlepels slaolie
  • 3 dl witte wijn
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 50 gr boter

Instructies

  • Was de mosselen en zoek ze uit: verwijder kapotte exemplaren, mosselen die wijd openstaan.
  • Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein.
  • Verhit de olie in een grote diepe pan en bak de prei, de ui en de worteltjes hierin op hoog vuur 3 minuten.
  • Voeg de wijn, de bladselderij, de tijm en de mosselen aan de pan toe en verdeel er de boter over.
  • Leg het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5-8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn.
  • Schud de mosselen tussentijds even op.
  • Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de mosselen op z'n Vlaams met frietjes en sausjes naar keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België