Mosselen op z'n Vlaams
Ingrediënten
- 4 kg mosselen
- 1 prei
- 1 ui
- 3 worteltjes
- 1 klein bosje bladselderij
- 2 eetlepels slaolie
- 3 dl witte wijn
- ½ theelepel gedroogde tijm
- 50 gr boter
Instructies
- Was de mosselen en zoek ze uit: verwijder kapotte exemplaren, mosselen die wijd openstaan.
- Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein.
- Verhit de olie in een grote diepe pan en bak de prei, de ui en de worteltjes hierin op hoog vuur 3 minuten.
- Voeg de wijn, de bladselderij, de tijm en de mosselen aan de pan toe en verdeel er de boter over.
- Leg het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5-8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn.
- Schud de mosselen tussentijds even op.
- Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de mosselen op z'n Vlaams met frietjes en sausjes naar keuze.