Mosselen van de zeeman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gr mosselen
  • 1 teentje look
  • wat boter
  • ½ gehakte tomaat
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 soeplepel gemalen gruyère
  • een beetje gehakte peterselie

Instructies

  • Stoof wat ui en selderij.
  • Doe er de mosselen bij en giet er een scheut wijn over.
  • Kruid met peper en zout.
  • Haal de mosselen uit de schelp.
  • Bak het gesnipperde uitje in een klont bruine boter.
  • Meng er de mosselen in en pers er het look over.
  • Roer er de blokjes tomaat en de gehakte peterselie door en breng op smaak.
  • Schep alles in een vuurvast schaaltje en strooi er de gemalen kaas over.
  • Laat die korsten in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met volkorenbrood of een portie frieten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België