Mosselen van Sint Anneke
Ingrediënten
Instructies
- Neem een diepe kookpot met een stevige bodem.
- Smelt een klontje boter en stoof de in ringen gesneden uien en de fijngesneden selderstengel.
- Houd het seldergroen apart.
- Stoof de uien en de selder zachtjes zonder dat ze bruin worden.
- Doe er dan tijm bij.
- Giet vervolgens wat wijn in de pot, doe er de mosselen bij en giet er nog wat wijn over.
- Vul aan met mosselen tot de pot vol en de fles leeg is.
- Kook de mosselen en schud ze regelmatig op.
- Snipper intussen het seldergroen, de lavas en de bieslook fijn.
- Giet, als de mosselen zijn gekookt, het mosselvocht voorzichtig over in een kleinere pan.
- Bind het vocht met een roux van boter en bloem en breng het zachtjes aan de kook.
- Strooi er de fijngesnipperde groenten over en roer nog even, maar laat de saus niet meer inkoken.
- Verdeel de mosselen over de borden en giet er de saus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien onmiddellijk op.
Geef er brood bij.
Geef er brood bij.