Mosselen van Sint Anneke

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 kg mosselen
  • 1 fles droge witte wijn
  • 1 takje verse tijm
  • 3 grote uien
  • 1 bussel selder
  • enkele takjes lavas
  • 100 gr kervel
  • 50 gr peterselie
  • bieslook
  • peper
  • zout

Instructies

  • Neem een diepe kookpot met een stevige bodem.
  • Smelt een klontje boter en stoof de in ringen gesneden uien en de fijngesneden selderstengel.
  • Houd het seldergroen apart.
  • Stoof de uien en de selder zachtjes zonder dat ze bruin worden.
  • Doe er dan tijm bij.
  • Giet vervolgens wat wijn in de pot, doe er de mosselen bij en giet er nog wat wijn over.
  • Vul aan met mosselen tot de pot vol en de fles leeg is.
  • Kook de mosselen en schud ze regelmatig op.
  • Snipper intussen het seldergroen, de lavas en de bieslook fijn.
  • Giet, als de mosselen zijn gekookt, het mosselvocht voorzichtig over in een kleinere pan.
  • Bind het vocht met een roux van boter en bloem en breng het zachtjes aan de kook.
  • Strooi er de fijngesnipperde groenten over en roer nog even, maar laat de saus niet meer inkoken.
  • Verdeel de mosselen over de borden en giet er de saus over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien onmiddellijk op.
Geef er brood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Zeevruchten
Land van herkomst België