Mosterd-Karbonades met Gebakken Spinazie

Mosterd-Karbonades met Gebakken Spinazie

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 23 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 karbonades
  • 4 eetlepels gladde mosterd
  • Grofgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels boter
  • ½ eetlepel gedroogde dragon
  • 125 ml crème fraîche
  • 600 g panklare spinazie
  • 1 rode ui in flinterdunne ringen gesneden

Instructies

  • Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout, smeer ze in met mosterd en bestrooi met grofgemalen zwarte peper.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een hapjespan en bak de karbonades aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Meng in een kom de gedroogde dragon door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • Smelt de rest van de boter in een (hapjes)pan en laat de spinazie in ongeveer 8 minuten slinken.
  • Breng de spinazie op smaak met zout en peper en laat het vervolgens uitlekken in een zeef.
  • Verdeel de uitgelekte spinazie over vier borden en leg de uiringen er bovenop.
  • Leg de karbonades naast de spinazie en schep wat van de dragon-crème fraîche erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio vormt een goede aanvulling op dit gerecht. De lichte zuurgraad van de wijn zal de smaken van de mosterd-karbonades en de romige crème fraîche mooi aanvullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm / Suikervrij