Mousse van courgette met rauwe ham en kwarteleitjes

Mousse van courgette met rauwe ham en kwarteleitjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 15 gram verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • 200 ml slagroom light
  • ½ ui
  • 8 roma tomaten
  • rucola sla melange
  • 200 gram rauwe ham
  • 8 kwarteleitjes
  • 1 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Was de courgette, snijd de kop en het kontje eraf en snijd de courgette in grove blokken.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Meng de courgette, de tijm en de knoflook en bak ze heel even in een drupje olie.
  • Af laten koelen en met een staafmixer pureren.
  • Kook de kwarteleitjes.
  • De eitjes zijn nogal teer en breekbaar.
  • Het is handig om eerst een stukje keukenpapier in de pan te leggen, dan een beetje water en als laatste de eitjes.
  • Zo koken ze niet stuk tegen elkaar aan.
  • TIP: Voeg een klein beetje azijn aan het water toe, om uitkoken te voorkomen.
  • Ongeveer 4 minuten koken en koud spoelen.
  • Snijd van de rijpe roma tomaten de bovenkant af, maar laat als het mogelijk is de kroon eraan zitten.
  • Haal met een lepel het zaad eruit en maak de tomaat met een klein beetje peper en zou op smaak.
  • Zet de tomaat even op z'n kop, zo loopt het vocht eruit wat door het zout vrijkomt.
  • Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng de slagroom met de courgette en maak de mousse op smaak.
  • Vul de tomaten en zet in de koelkast om op te laten stijven.
  • Pel de kwarteleitjes en halveer ze, haal de gesneden rauwe ham los van elkaar.
  • Leg de slamelange op een groot bord, leg de plakken ham er gezellig op en zet twee gevulde tomaten op het bord.
  • Leg de kwarteleitjes erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Varkensvlees / Vlees