Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Was de courgette, snijd de kop en het kontje eraf en snijd de courgette in grove blokken.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Meng de courgette, de tijm en de knoflook en bak ze heel even in een drupje olie.
Af laten koelen en met een staafmixer pureren.
Kook de kwarteleitjes.
De eitjes zijn nogal teer en breekbaar.
Het is handig om eerst een stukje keukenpapier in de pan te leggen, dan een beetje water en als laatste de eitjes.
Zo koken ze niet stuk tegen elkaar aan.
TIP: Voeg een klein beetje azijn aan het water toe, om uitkoken te voorkomen.
Ongeveer 4 minuten koken en koud spoelen.
Snijd van de rijpe roma tomaten de bovenkant af, maar laat als het mogelijk is de kroon eraan zitten.
Haal met een lepel het zaad eruit en maak de tomaat met een klein beetje peper en zou op smaak.
Zet de tomaat even op z'n kop, zo loopt het vocht eruit wat door het zout vrijkomt.
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng de slagroom met de courgette en maak de mousse op smaak.
Vul de tomaten en zet in de koelkast om op te laten stijven.
Pel de kwarteleitjes en halveer ze, haal de gesneden rauwe ham los van elkaar.
Leg de slamelange op een groot bord, leg de plakken ham er gezellig op en zet twee gevulde tomaten op het bord.
Leg de kwarteleitjes erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Mousse van courgette met rauwe ham en kwarteleitjes