Mousse van frambozenbier

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 eidopjes frambozenbier of een ander bier opbasis van fruit
  • 6 eidooiers
  • 6 eidopjes suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • ¼ liter room
  • koekjes
  • frambozen

Instructies

  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe de eidooiers, de suiker en het bier in een kookpot, zet die op laag vuur ,of au bain-marie en klop tot een gebonden in volume verdubbelde massa is bekomen.
  • Neem de pot van het vuur en voeg er de uitgelekte gelatine bij ,dit moet dadelijk en zo vlug mogelijk gebeuren, de gelatine mag niet meer zichtbaar zijn.
  • Laat de massa in de koelkast afkoelen en roer regelmatig om.
  • Klop de room stijf en spatel die voorzichtig door de afgekoelde sabayon. verdeel het dessert in wijnglazen en zet die in de koelkast.
  • Garneer de glazen met een koekje en frambozen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst België