Een kleurrijke Mexicaans geïnspireerde presentatie van een mascarpone-mueslibol, prachtig gegarneerd met verse aardbeien en muntblaadjes, geserveerd op een kleurrijk bord met een feestelijke en decoratieve tafelschikking.

Mueslibol met Mascarpone, Aardbeien en Sinaasappel

Een heerlijke mueslibol met romige mascarpone, frisse aardbeien en een vleugje sinaasappel. Perfect voor een zoet ontbijt of tussendoortje!
Porties: 1 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 mueslibol
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • Snufje kaneel
  • 3 aardbeien gehalveerd
  • Verse muntblaadjes

Instructies

  • Meng de mascarpone met een halve eetlepel abrikozenjam, geraspte sinaasappelschil en een snufje kaneel tot een romig mengsel.
  • Snijd de mueslibol doormidden en besmeer de onderkant met het mascarponemengsel.
  • Schep de overgebleven abrikozenjam er gelijkmatig over.
  • Halveer de aardbeien en leg deze op de mascarpone.
  • Garneer met verse muntblaadjes voor extra frisheid.
  • Plaats de bovenkant van de mueslibol erop en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Combineer deze mueslibol met een kopje thee of een glas versgeperst sinaasappelsap voor een compleet ontbijt.
Wijnadvies:
Deze zoete en fruitige snack past goed bij een lichte, sprankelende witte wijn zoals een Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 5 g | Vet: 13 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Fruit / Kinderkoken / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag / Valentijnsdag