Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 grote kweeperen of 3 kleine geschild en in parten gesneden
- Wat boter
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- 2 ½ tl kaneel
- 50 g basterdsuiker
- 3 gemberbolletjes uitgelekt en fijngehakt
- 45 g hazelnoten grof gehakt
- 1 ei losgeklopt
- 175 ml melk
- 60 g boter gesmolten + extra om te bestrijken
- 1 eetlepel suiker
- 1-2 dl schenkstroop ahorn- of hopjesstroop
Instructies
- Snijd 12 dunne partjes uit de kweepeer en snijd de rest in kleine stukjes.
- Bak de kweepeerpartjes in wat boter op laag vuur tot ze zacht beginnen te worden.
- Laat ze afkoelen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, bakpoeder, 2 tl kaneelpoeder en de basterdsuiker.
- Spatel de stukjes kweepeer, fijngehakte gember, gehakte hazelnoten, ei, melk en gesmolten boter door het gezeefde mengsel.
- Verdeel het beslag over de 12 ingevette holletjes van de muffinvorm, leg een kweepeerpartje op elke muffin en bestrijk ze met extra boter.
- Meng de rest van het kaneelpoeder met de kristalsuiker en strooi het over de muffins.
- Bak ze in een voorverwarmde oven (200°C, hete lucht 175°C) gedurende ongeveer 30 minuten, totdat ze mooi bruin en gaar zijn.
- Serveer de muffins met een royale scheut schenkstroop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Experimenteer met andere noten zoals amandelen of walnoten voor een variatie in smaak en textuur.
Voeg een vleugje vanille-extract toe aan het beslag voor extra aroma.
Voeg een vleugje vanille-extract toe aan het beslag voor extra aroma.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 17 g