Multigranenbol met 30+ Kaas en Zelfgemaakte Appelstroop
Ingrediënten
- 1 grote meergranenbol
- 1 liter appelsap
- 200 g basterdsuiker
- 2 plakken 30+ kaas of een andere kaassoort naar keuze
- 1 handje rucola
Instructies
- Kook de appelsap met de basterdsuiker op een laag vuur in tot een dikke stroop.
- Dit kan ongeveer 1,5 uur duren.
- Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Snijd de meergranenbol doormidden en leg de plakken kaas op één helft.
- Besprenkel de kaas met een royale hoeveelheid zelfgemaakte appelstroop.
- Beleg met een handje rucola en bedek met de andere helft van de meergranenbol.
- Serveer direct en geniet van dit heerlijke broodje met zelfgemaakte appelstroop en smeltende kaas!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit hartige broodje met zoete appelstroop past een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.Tip:
De overgebleven zelfgemaakte appelstroop kun je bewaren in een afsluitbaar potje voor later gebruik.Voedingswaarden
Calories: 477 kcal | koolhydraten: 76 g | Protein: 14 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 50 g