Nasi Goreng

Nasi Goreng

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak bami of rijst (400 g)
  • 100 g speklapjes in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 beetje sambal naar smaak
  • 1/ 2 bouillonblokje
  • 2 eieren
  • 2 bladeren Chinese kool
  • 4 champignons in plakjes gesneden
  • 1 kleine pink trassie garnalenpasta
  • olie
  • prei
  • ketjap manis naar smaak

Instructies

  • Bak de speklapjes in olie tot ze snapperig zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
  • Bak twee omeletten van de eieren en snijd ze in reepjes.
  • Fruit de fijngehakte ui in dezelfde pan. Voeg vervolgens knoflook, sambal en verkruimeld
  • bouillonblokje toe, samen met een beetje water.
  • Voeg de gesneden champignons, prei, Chinese kool en spekblokjes toe. Bak op niet te hoog
  • vuur, zodat het knapperig blijft.
  • Meng de gekookte rijst of bami door het mengsel. Breng op smaak met ketjap naar wens.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië