Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak bami of rijst (400gr),
- 1 ons speklapjes
- 1 ui
- beetje sambal
- ½ bouillontablet
- 2 eieren
- chinese kool ca 2 blaadjes,
- 4 champignons
- trassie 1 kleine pink,
- olie
- prei
- ketjap manis
Instructies
- Snij het spek in kleine blokjes en bak ze in de olie.
- Haal het spek uit de pan.
- Bak 2 omeletten van het ei.
- Snij de ui, en knoflook en de prei heel fijn.
- Fruit nu eerst de ui even voor, doe de knoflook, sambal en de verkruimelde trassie erbij.
- Dan een heel klein beetje water met het bouillontablet.
- Snij de omelet in reepjes.
- Schep de fijngesneden champignons en de prei en de chinese kool en de spekblokjes erdoor.
- Op niet te hoog vuur want het moet knapperig blijven.
- Dan de gekookte rijst of bami erdoorheen scheppen.
- Op smaak maken met de ketjap.