Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 340 gram chocolade
- 200 gram boter in kleine klontjes
- 2 eieren
- Snufje zout
- 90 gram gemengde noten amandelen, hazelnoten, cashewnoten, geroosterd en grof gehakt
- 75 gram rozijnen
- 75 gram San Francisco biscuits verkruimeld
Optioneel:
- 50 gram amarena kersen
- Amandelschaafsel geroosterd, voor garnering
Instructies
- Bekleed een bakblik of andere vorm met bakpapier.
- Smelt de chocolade in de stoomoven gedurende 6 minuten op 95°C, in een met folie afgedekte pan of au bain-marie.
- Meng de gesmolten chocolade met de boter en een mespunt zout.
- Klop de eieren erdoorheen zodra de boter gesmolten is in de chocolade.
- Schep de gehakte noten, rozijnen en verkruimelde biscuits erdoorheen.
- Giet het mengsel in de met bakpapier beklede vorm en bestrooi met het amandelschaafsel.
- Laat de cake opstijven in de koelkast gedurende minimaal 2 uur.
- Snijd de cake in kleine stukjes en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Voor een extra feestelijke touch, voeg 50 gram amarena kersen toe aan het mengsel voordat je het in de vorm giet.
- Deze no-bake chocolade notencake gaat goed samen met een glas portwijn of een stevige rode wijn zoals een Merlot.