No-bake chocoladecake

No-bake Chocolade Notencake

Porties: 8 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 340 gram chocolade
  • 200 gram boter in kleine klontjes
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 90 gram gemengde noten amandelen, hazelnoten, cashewnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram San Francisco biscuits verkruimeld

Optioneel:

  • 50 gram amarena kersen
  • Amandelschaafsel geroosterd, voor garnering

Instructies

  • Bekleed een bakblik of andere vorm met bakpapier.
  • Smelt de chocolade in de stoomoven gedurende 6 minuten op 95°C, in een met folie afgedekte pan of au bain-marie.
  • Meng de gesmolten chocolade met de boter en een mespunt zout.
  • Klop de eieren erdoorheen zodra de boter gesmolten is in de chocolade.
  • Schep de gehakte noten, rozijnen en verkruimelde biscuits erdoorheen.
  • Giet het mengsel in de met bakpapier beklede vorm en bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Laat de cake opstijven in de koelkast gedurende minimaal 2 uur.
  • Snijd de cake in kleine stukjes en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Voor een extra feestelijke touch, voeg 50 gram amarena kersen toe aan het mengsel voordat je het in de vorm giet.
  • Deze no-bake chocolade notencake gaat goed samen met een glas portwijn of een stevige rode wijn zoals een Merlot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Chocolade / Noten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch