Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
No-bake Chocolade Notencake
Porties:
8
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
340
gram
chocolade
▢
200
gram
boter
in kleine klontjes
▢
2
eieren
▢
Snufje
zout
▢
90
gram
gemengde noten
amandelen, hazelnoten, cashewnoten, geroosterd en grof gehakt
▢
75
gram
rozijnen
▢
75
gram
San Francisco biscuits
verkruimeld
Optioneel:
▢
50
gram
amarena kersen
▢
Amandelschaafsel
geroosterd, voor garnering
Instructies
Bekleed een bakblik of andere vorm met bakpapier.
Smelt de chocolade in de stoomoven gedurende 6 minuten op 95°C, in een met folie afgedekte pan of au bain-marie.
Meng de gesmolten chocolade met de boter en een mespunt zout.
Klop de eieren erdoorheen zodra de boter gesmolten is in de chocolade.
Schep de gehakte noten, rozijnen en verkruimelde biscuits erdoorheen.
Giet het mengsel in de met bakpapier beklede vorm en bestrooi met het amandelschaafsel.
Laat de cake opstijven in de koelkast gedurende minimaal 2 uur.
Snijd de cake in kleine stukjes en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een extra feestelijke touch, voeg 50 gram amarena kersen toe aan het mengsel voordat je het in de vorm giet.
Deze no-bake chocolade notencake gaat goed samen met een glas portwijn of een stevige rode wijn zoals een Merlot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Chocolade
/
Noten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch