Noedelsoep met paksoi en krabsticks uit de wok

Noedelsoep met paksoi en krabsticks uit de wok

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 struik paksoi
  • 250 g krabsticks
  • 2 eieren
  • 1 l kippen- of vleesbouillon
  • 250 g gekookte mosselen
  • 4 eetlepel(s) zonnebloem- of arachideolie
  • 2 eetlepel(s) ketjap asin
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 100 g noedels /eiermie
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie

Instructies

  • Snijd de gewassen paksoi in stukken.
  • Haal de krabsticks uit de plastic hulsjes en snijd ze doormidden.
  • Klop de eieren los met een beetje (koude) bouillon.
  • Verwijder eventuele ongerechtigheden bij de mosselen.
  • Verhit de olie in de wok.
  • Roerbak de paksoi gedurende een minuut of drie.
  • Voeg bouillon, ketjap en kerrie toe.
  • Breng de bouillon aan de kook en doe de noedels in de hete bouillon.
  • Haal de noedels los met behulp van een vork.
  • Na ongeveer 3 minuten zijn de noedels beetgaar.
  • Dit is het moment om de krabsticks en mosselen toe te voegen.
  • Breng alles opnieuw aan de kook.
  • Roer het eimengsel door de soep.
  • Schep de soep in grote kommen of schalen, of in diepe borden.
  • Strooi er peterselie over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

In plaats van losgeklopte eieren kan men aan deze soep ook hardgekookte, gepelde en gehalveerde eieren toevoegen.

Wijnadvies:

Hier charmeert een Riesling van de Rijn of Moezel. Ook een witte Bordeaux, een Entre-Deux-Mers of een Pinot Blanc uit de Elzas zijn hier prima dorstlessers (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep