Haal de krabsticks uit de plastic hulsjes en snijd ze doormidden.
Klop de eieren los met een beetje (koude) bouillon.
Verwijder eventuele ongerechtigheden bij de mosselen.
Verhit de olie in de wok.
Roerbak de paksoi gedurende een minuut of drie.
Voeg bouillon, ketjap en kerrie toe.
Breng de bouillon aan de kook en doe de noedels in de hete bouillon.
Haal de noedels los met behulp van een vork.
Na ongeveer 3 minuten zijn de noedels beetgaar.
Dit is het moment om de krabsticks en mosselen toe te voegen.
Breng alles opnieuw aan de kook.
Roer het eimengsel door de soep.
Schep de soep in grote kommen of schalen, of in diepe borden.
Strooi er peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
In plaats van losgeklopte eieren kan men aan deze soep ook hardgekookte, gepelde en gehalveerde eieren toevoegen.
Wijnadvies:
Hier charmeert een Riesling van de Rijn of Moezel. Ook een witte Bordeaux, een Entre-Deux-Mers of een Pinot Blanc uit de Elzas zijn hier prima dorstlessers (9-11°C).