Noedelwok met Paddenstoelen en Cashew

Een smaakvolle noedelwok met roergebakken kastanjechampignons, oesterzwammen en knapperige sugar snaps, geserveerd op een rustieke houten tafel. De Chinese eiermie is bedekt met een glanzende laag zoete sojasaus en bestrooid met geroosterde cashewnoten. Het gerecht is afgemaakt met verse koriander. Naast het bord ligt een set eetstokjes en een linnen servet. Op de achtergrond staat een houten snijplank met extra paddenstoelen, een schaaltje cashewnoten en een flesje sojasaus. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de diepe smaken en kleurrijke ingrediënten van dit Aziatische gerecht.

Noedelwok met Paddenstoelen en Cashew

Een smaakvolle noedelwok met paddenstoelen en cashewnoten, snel en makkelijk te bereiden.
Porties: + personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 doosje kastanjechampignons 250 gram
  • 1 doosje oesterzwammen 150 gram
  • 1 pak Chinese eiermie 250 gram
  • 1 doosje sugar snaps 200 gram
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 4 eetlepels zoete sojasaus

Instructies

  • Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
  • Verhit de olie in een wok, pers de knoflook erboven uit en roerbak 1 minuut.
  • Schep de paddenstoelen en sugar snaps erbij en roerbak 5 minuten.
  • Roer de sojasaus erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de mie en het groentemengsel over vier borden.
  • Bestrooi met cashewnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst China
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch