Notentaartjes met Karamelvulling
Heerlijke krokante notentaartjes met een rijke karamelsmaak. Perfect als tussendoortje of feestelijke traktatie bij de koffie of thee!
Equipment
- 2 muffinvormen (12-gats)
Ingrediënten
- 20 g boter
- 40 g pijnboompitten walnoten of pecannoten
- 60 g bloem
- 60 g boter
- 2 el bruine suiker
- 175 g suikerstroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC (hetelucht 160ºC).
- Vet de muffinvormen in.
- Zeef de bloem in een kom.
- Meng de boter in kleine stukjes met de bloem tot een kruimelig geheel.
- Vorm een bal van het deeg en rol het uit tot een lap van 3 mm dik.
- Steek rondjes van 5-6 cm uit en druk deze in de muffinvormpjes.
- Rooster de gehakte noten op een bakplaat in 2-3 minuten goudbruin.
- Laat de noten afkoelen en verdeel ze over het deeg.
- Smelt de boter en meng deze met de suikerstroop en bruine suiker.
- Giet het mengsel over de noten.
- Bak de taartjes in 15 minuten goudbruin.
- Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen.
- Bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom voor een extra feestelijke touch.
Wijnadvies:
Lekker met een glas dessertwijn zoals Sauternes of een zoete sherry.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 1 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 9 g