Notentaartjes met Karamelvulling

Een rustieke oude houten tafel met kleine notentaartjes, gevuld met glanzende karamel en getopt met geroosterde walnoten, amandelen en pecannoten. De taartjes hebben een goudbruine korst en enkele karamel druppels zijn zichtbaar op tafel.

Notentaartjes met Karamelvulling

Heerlijke krokante notentaartjes met een rijke karamelsmaak. Perfect als tussendoortje of feestelijke traktatie bij de koffie of thee!
Porties: 24
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 2 muffinvormen (12-gats)

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 40 g pijnboompitten walnoten of pecannoten
  • 60 g bloem
  • 60 g boter
  • 2 el bruine suiker
  • 175 g suikerstroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC (hetelucht 160ºC).
  • Vet de muffinvormen in.
  • Zeef de bloem in een kom.
  • Meng de boter in kleine stukjes met de bloem tot een kruimelig geheel.
  • Vorm een bal van het deeg en rol het uit tot een lap van 3 mm dik.
  • Steek rondjes van 5-6 cm uit en druk deze in de muffinvormpjes.
  • Rooster de gehakte noten op een bakplaat in 2-3 minuten goudbruin.
  • Laat de noten afkoelen en verdeel ze over het deeg.
  • Smelt de boter en meng deze met de suikerstroop en bruine suiker.
  • Giet het mengsel over de noten.
  • Bak de taartjes in 15 minuten goudbruin.
  • Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen.
  • Bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom voor een extra feestelijke touch.
Wijnadvies:
Lekker met een glas dessertwijn zoals Sauternes of een zoete sherry.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 1 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek / Noten / Taart / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden