Oelek gehaktballetjes en zoete sojarijst

Oelek gehaktballetjes en zoete sojarijst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
  • Meng het gehakt met het ei, 1 theelepel zout, de seroendeng en de sambal.
  • Vorm er 12 balletjes van.
  • Eventueel in de koelkast 10 minuten laten opstijven.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar.
  • Was ondertussen de paksoi. Snijd grote bladeren in reepjes of scheur kleine blaadjes alleen maar los.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de paksoi 5 minuten.
  • Bestrooi met wat zout.
  • Schep uit de wok in een schaal en houd afgedekt even warm.
  • Schep de rijst in de wok en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de woksaus toe en wok nog 2 minuten.
  • Schep de zoete sojarijst en paksoi op 4 borden.
  • Leg de oelek gehaktballetjes ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Het is heel lekker om aan tafel wat Conimex Seroendeng over de paksoi te strooien.

Variatietip:

Oelek gehaktballetjes kun je ook maken met fijngehakte garnalen erdoor. Vervang dan 200 g gehakt door 200 g fijngehakte rauwe garnalen en voeg ook wat gehakte koriander toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Gevogelte / Kip / Rijst / Rundvlees
Land van herkomst Oosters