Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 verse oesters
- 2 cm verse gember geschild
- Sap van 2 limoenen
- 3 takjes koriander fijngehakt
- Een snufje cayennepeper
- IJsklontjes
Instructies
- Plaats een oester met de bolle kant naar beneden in een dubbelgevouwen theedoek en druk stevig tegen het werkvlak.
- Steek het oestermes tussen de twee schelphelften bij het scharnier.
- Beweeg het lemmet van het mes heen en weer om de sluitspier van de oester te vinden.
- Snijd de bovenkant van de sluitspier door en open de schelp met een draaibeweging.
- Houd de oester recht zodat het vocht niet uit de schelp loopt.
- Verwijder de platte schelp.
- Snijd de onderkant van de sluitspier los zodat de oester vrij in de schelp ligt, verwijder indien nodig gruis.
- Knijp de gemberwortel uit in een stevige knoflookpers boven het limoensap, roer de koriander erdoor en breng op smaak met cayennepeper.
- Wikkel de ijsklontjes in een theedoek en sla ze fijn met een deegroller of hamer.
- Verdeel het ijs over een schaal en leg de oesters met schelp erop.
- Besprenkel elke oester royaal met de gembervinaigrette.
- slurp de oesters direct uit de schelp.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze oesters met een gekoelde fles Chablis. De minerale tonen van de wijn passen perfect bij de zilte smaak van de oesters en het pittige accent van de gembervinaigrette.
Voedingswaarden
Calories: 40 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 4 g | Vet: 1 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 0.5 g