Oeufs a l'Indienne

Eieren uit Indonesie
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 150 gr boter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kerrie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 gr krieltjes
  • zout naar smaak
  • 1 mp cayennepeper

Instructies

  • Schil de uien en de knoflook en hak beide fijn.
  • Schil de aardappels.
  • Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de ui lichtbruin.
  • Voeg er flink wat kerrie bij en de knoflook.
  • Mijoteer het nog even en voeg er dan de aardappeltjes bij.
  • Laat die 5 minuten meebakken en geef er dan 2 glazen water bij, zet het deksel op de pan en laat het zachtjes 20 minuten koken.
  • Kook ondertussen de eieren hard, spoel ze koud af, pel ze en snij ze doormidden.
  • Als de aardappels gekookt zijn voegen we de tomatenpuree toe en laten het wat
  • reduceren.
  • Voeg dan de harde eieren toe en laat nog 5 minuten koken.
  • Geef er zout en wat cayennepeper bij.
  • Giet de eieren met de aardappels en de saus in een voorverwarmde schaal en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch